Jantzen badedragter

Lucite tasker

Det er ingen hemmelighed at jeg bruger de fleste af mine timer og penge på vintage kjoler, men længe har jeg også været på udkig efter en særlig type taske –  en original 50’er lucite (hedder det også lucite på dansk?) taske.

Lucite er en form for plexiglas, som blev opfundet i starten af 1900-tallet og var et meget populært matriale i 50’erne til at lave bl.a. tasker og smykker af. Især taskerne er ikoniske for denne periode og eftertragtede af samlere over hele verden. Taskerne er meget specielle og fås i utrolig mange farver, mønstre og udformninger – de minder næsten mere om smykkeskrin end tasker og er fantastisk dekorative. Jeg har en gang købt et meget smukt eksemplar fra 40’erne af en dame (se den i dette indlæg), men har aldrig fundet en lucite taske i Københavns vintage butikker. Til gengæld findes der mange på Ebay og Etsy og her har jeg ofte ledt, men aldrig kunne beslutte mig for at købe en – de kan være ret dyre og jeg synes det er svært at bedømme standen på billeder. Til efteråret tager min kæreste og jeg på bryllupsrejse til USA og her er det min plan endelig at få fingrene i en af disse smukke tasker!

Lucite_tasker

English recap: I’ve been dreaming about an original 50s lucite purse for a long time and hope to find one when I visit the US in October!

 

 

4

 • Ja, sådan nogle tasker er rigtig fine. Den eneste gang jeg er stødt på sådan en her i DK var til et bagagerumsmarked på Ingerslev Plads i Århus, hvor den tidligere ejers mor havde anvendt tasken som syskrin og ville have 50…eller 60? for den. Jeg købte den med det samme, og er også vældig glad for den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • stormsmagasin1357327773170

   Åh fantastisk kup! Det ville være sjovt at få lov at se den på din blog en dag 🙂
   Har forresten sendt dig en besked på Facebook med et Etsy-spørgsmål, som du måske kan hjælpe mig med? Jeg ville være meget taknemmelig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  De er meget, meget smukke—og virker lidt art decoagtige i udtrykket selvom de er fra 50’erne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • stormsmagasin1357327773170

   Ja jeg har selv tænkt samme tanke – især den nederste til venstre virker meget inspireret. Åh at få fingrene i sådan en en dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jantzen badedragter